Knikarmscherm versus pergolazonwering

Als je zonwering wilt toevoegen aan je terras of tuin, zul je een keuze moeten maken tussen de verschillende soorten. Welk type zonwering is het meest geschikt voor jouw situatie? En welk ontwerp past bij de stijl van je woning? In dit blog kijken we naar twee populaire opties: het knikarmscherm en de pergolazonwering. We bespreken de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten zonwering, zodat je een beter beeld krijgt van welke het beste aansluit bij jouw behoeften en de inrichting van je buitenruimte. Zo kun je een betere keuze maken voor jouw woning!

Knikarmscherm boven buiten terras

Wat is pergolazonwering? 

Pergolazonwering is een populaire keuze voor tuinen en terrassen waar veel schaduw is gewenst. Dit type zonwering is ontworpen om grote oppervlakken te bedekken en biedt een kwalitatieve structuur die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Dankzij de ritssluiting sluit het doek van pergolazonwering naadloos aan op de geleidingsprofielen, wat zorgt voor extra windstabiliteit. Dit maakt de Pergolazonwering een goede keuze voor buitenruimtes waar wind een factor is. Pergolazonwering wordt ook gekozen voor gevels die niet al te sterk zijn óf bij aanbouwen aan de woning. Dit komt doordat de muurbeugels van pergolazonwering alleen het gewicht van de cassette dragen, terwijl de rest van de kracht en het gewicht wordt ondersteund door de staanderconstructie. Dit maakt pergolazonwering een ideale oplossing wanneer je de belasting op de gevel wilt minimaliseren. Met Pergolazonwering creëer je een beschutte plek in je tuin, wat perfect is voor ontspanning en gezelligheid. Deze zonwering biedt de mogelijkheid om langer buiten te kunnen leven, zelfs als de zon minder fel schijnt. Daarnaast kunnen pergolazonweringen worden aangepast met verlichting of verwarming voor extra comfort.

Pergolazonwering

 Waarom kiezen voor een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een goede optie voor tuinen en terrassen waar je schaduw wil, zonder dat er pilaren of andere ondersteunende structuren in de weg staan. Dit type zonwering heeft een zwevende constructie, wat betekent dat je volledige bewegingsvrijheid hebt onder het scherm. Dit is perfect voor terrassen waarvan je wil dat deze goed aansluiten op de rest van de tuin of woning. Knikarmschermen bieden ook hoge windstabiliteit, waardoor ze bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. De strakke doekspanning zorgt ervoor dat het scherm netjes en strak blijft, zelfs bij wind. Hierdoor is een knikarmscherm een praktische en stijlvolle keuze voor buitenruimtes. Bij knikarmschermen komt zowel een dragende kracht als een trekkracht kijken, wat ze soms minder geschikt maakt voor zwakkere gevels of aanbouwen. Deze dubbele belasting kan te veel druk uitoefenen op kwetsbare muren, waardoor het risico op schade toeneemt.

Knikarmscherm

Welke zonwering past bij jou?

De keuze tussen een knikarmscherm en pergolazonwering hangt af van jouw specifieke behoeften en de indeling van je buitenruimte. Als je een grotere oppervlakte wilt bedekken en extra stabiliteit zoekt, is pergolazonwering waarschijnlijk de beste keuze. Pergolazonwering biedt niet alleen bescherming tegen de zon, maar creëert ook een gezellige ruimte voor buitenactiviteiten. Ben je op zoek naar zonwering die geen obstakels op je terras of in je tuin creëert en je bewegingsvrijheid geeft, dan is een knikarmscherm ideaal. Deze vorm van zonwering biedt comfortabele schaduw en past zich aan de veranderende weersomstandigheden aan, zonder in te leveren op stijl of functionaliteit.

Knikarmscherm

Voor meer informatie over onze producten en diensten nodigen wij je uit om onze productpagina op de website te bezoeken. Op deze pagina’s kun je ons volledige assortiment aan zonweringsproducten bekijken. Bij Allround Zonwering helpen we je graag om de juiste oplossing voor jouw buitenruimte te vinden. Neem contact met ons op voor advies of neem een kijkje op onze website voor meer informatie over onze producten!