Samenwerking Allround en Careander Trefpunt

Elke vrijdag gaan een aantal toppers van het Trefpunt naar Allround Zonwering in Elburg. Hier werken zij samen met andere medewerkers van Allround Zonwering aan het maken van zonwering en rolluiken. Elke vrijdag ligt er een lijst met taken voor de cliënten klaar, waar zij uit mogen kiezen waar ze die dag mee bezig gaan. Zo vullen de cliënten zakjes met onderdelen zoals schroefjes en leggen dit klaar voor hun collega’s. “Hebben wij genoeg werk te doen en vinden wij het werk leuk?”, vraagt begeleider Wilma aan de cliënten. “Ja!”, roepen ze in koor.
Wilma, begeleider bij Careander, heeft bedrijven benaderd om te vragen of de cliënten bij deze bedrijven kunnen werken. “Allround Zonwering is een heel sociaal en betrokken bedrijf, daarom voelde dit gelijk goed”, vertelt Wilma. “Ik kende Cor, de directeur van Allround Zonwering. Hij vond het een goed idee om samen te werken en nu mogen de cliënten hier op locatie zitten.” Cor voegt toe: “De samenwerking gaat zo goed dat ik het liefst heb dat ze elke dag komen helpen!”
Cor zorgt ervoor dat de cliënten elke vrijdag een lekkere snack krijgen. Ook mogen de cliënten op het personeelsfeest komen. “Het heeft meerwaarde dat de cliënten bij een bedrijf mogen werken. De cliënten leren namelijk veel van het bedrijfsleven”, vertelt Wilma. “Het is zo leuk om ze samen te zien werken met de andere medewerkers van Allround Zonwering!”